PASTA, KYCKLING & HEMMAGJORD PESTO

Hejhejhej.
 
Här kommer världens bästa maträtt. Detta är en av mina favoriträtter som min mamma alltid har gjort och som hon alltid får laga när jag kommer hem och hälsar på i Stockholm. SÅ GOTT !!(!!!!!!!!!)
 
Recept: 
  • Pasta
  • Kycklingfile
  • Sweetchilisås
  • Kinesisk soja
Pesto:
  • Färsk basilika (3 krukor)
  • Parmesanost
  • Pinjenötter (en påse)
  • Vitlök (1 klyfta)
  • Olivolja (ca 1 dl)
 
Gör så här: 
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg dem i en form. Blanda ihop sojan och sweetchilisåsen (1/4 soja och 3/4 sweet chili) och pensla på kycklingen. Stoppa sedan in kycklingen i ugnen och låt dem va där i ca en timme. Man får ha lite koll på dem. Om man väljer att inte dela dem på mitten måste de såklart vara inne lite längre. Efter det börjar man med peston. Rosta pinjenötterna så de får en gyllene färg. Riv parmesanosten så du får en hög som är ungefär lika stor som en knuten näve. Riv av bladen från basilikakrukorna (det är förstås en smaksak hur mycket man vill ha men ca 3 krukor är ett bra mått att utgå från). Mixa sedan ihop alla ingredienserna i en mixer tillsammans med en vitlöksklyfta och ca 1 dl olja. När du mixat klart är det bara att provsmaka och tillsätta ingredienser efter smak om man inte är helt nöjd från början. Ibland kan det t ex behövas lite extra olja eller basilika. När peston är klar är det bara att sätta på pastavatten och koka upp pastan. Personligen diggar jag fettuccinepasta bäst till den här rätten. Blanda sedan ihop en sallad om man vill ha det till. Idag gjorde vi en väldigt simpel med ruccola, isbergssallad, tomat och gurka. Släng sedan upp allt på en tallrik och njut av en av de godaste måltiderna som någonsin skådats på denna jord. ♥
 
 
 
 
Sojan och sweetchilisåsen penslas på. 
 
 
 
Pesto in the making. 
 
 
 
Pastaaaaaaa
 
 
 
FÄRDIGT!
 
 
Var så god. You've been blest med this recept. Ni kan tacka mig efter att ni tagit första tuggan. You're welcome. 
 
 
Allmänt, Mat | | Kommentera |
Upp