Världens godaste quesadillas
Här kommer receptet till världens godaste quesadillas!!! Det här receptet är för flera portioner. Typ 5-6 matlådor beroende på hur många man har i varje låda. Jag brukar ha fyra bitar i varje (alltså två hela tortillas).
Recept:
Champinjoner (typ 2-3)
Bladspenat (typ en näve, mer/mindre funkar också)
Gul lök (en halv)
Rödlök (en halv)
Röd paprika (en hel)
Riven tacoost (sån där liten påse på typ 200 g, den från Arla)
Creme fraiche med smak av paprika/chili (2 dl)
Liten burk tacosås (jag brukar ta hot för jag gillar stark mat)
En kycklingfilé
Tortillabröd (8-12 brukar räcka, beror på hur mycket man gör)
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar
Gör så här:
Börja med att strimla kycklingfilén i små bitar och stek i en stekpanna. Man kan krydda med lite salt och citronpeppar om man vill. Medan kycklingen steker ska du i en annan panna fräsa champinjonerna och grönsakerna. Skär dem i små bitar och fräs ihop dem. Salta och peppra lite. När kycklingen är färdig häller du över de frästa champinjonerna och grönsakerna i kycklingens stekpanna. Häll i creme fraichen och tacosåsen och låt det gosa ihop sig i någon minut. Sen häller du i hela påsen med ost i goset. Nu ska man i en separat stekpanna (exempelvis den du tidigare fräste grönsakerna i, diska dock ur den lite snabbt först) klicka i en liiiten klick smör/olja. Lägg sedan i ett tortillabröd, klicka på lite av klyckling-och-grönsaks-geggan på ena halvan och vik över den andra halvan (så att du har vikt brödet på mitten liksom). Låt det värma ihop sig lite i ca 30 sekunder (eller lite längre, det ser du själv när du steker). Här är osten bra för förutom att den ger en massa god smak till geggan så hjälper den även till att hålla ihop quesadillan. När båda sidorna smält ihop är det bara att ta bort den från stekplattan, lägga över på ett fat, dela på mitten och den är redo att ätas! Fortsätt sedan steka resten av tortillabröden med geggan tills det är slut!
Detta är en jättegod måltid som är asnajs att ha som matlåda, snittar om man har folk över (dela då upp varje bröd i mindre bitar), middag när man har folk över etc. VERKLIGEN ASGOD!
Tips 1: Om man bara steker ihop grönsakerna, kycklingen och creme fraichen tror jag att det skulle vara en ganska najs pastasås. Har dock inte testat det än.
Tips 2: Vill man göra en vegetarisk version är det såklart bara att skippa kycklingen. Vill man göra en vegansk verison finns det säkert substitut för creme fraiche och sånna saker. Det har jag dock ingen kunskap om, det vet säkert ni veganer bättre än vad jag gör :)
Nedan har ni en bild på hur det typ ser ut när det är färdigt. Detta är dock inte mina quesadillas, har ingen bild från när jag lagat det så tog den här från google, men ni förstår grejen.

Källa bild: http://alltommat.se/recept/kycklingquesadillas-med-vitkalssallad/
(På länken till bilden finns också ett recept, fast säkert inte lika gott som mitt)