Spenat- och ricottafylld cannelloni

 Tja tja alla matlovers, här kommer en riktig goding. Detta lagade min syrra till oss för någon veckan sedan. Receptet är rakt av kopierat från Icas hemsida (http://www.ica.se/recept/spenat-och-ricottafylld-cannelloni-med-minitomater-713753/) för jag tror att det var det vi följde (det är iaf samma ingredienser och tillagningssätt). I receptet från Ica gör de dock en spetskålsallad men vi slängde ihop en egen mozzarellasallad och vi använde krossade tomater istället för körsbärstomater samt att vi hade färsk spenat istället för fryst så jag har anpassat receptet enligt hur vi gjorde. Vi hade även stekt sparris till. 
 
 
Recept:  
 
Cannenoli
  • Bladspenat (typ en mindre påse)
  • 250 g ricottaost
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven ost t ex svecia
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sallad
  • Isbergssallad
  • Gurka 
  • Tomat
  • Rödlök
  • Paprika
  • Mozzrella
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stek spenat. Blanda i ricottan till den avsvalnande spenaten. Krydda med salt och peppar.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i hälften av oljan ca 3 minuter i en stekpanna. Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och honung. Låt koka upp och koka ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela under tiden spenat- och ricottablandningen på pastaplattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i en smord, ugnssäker form. Häll på tomatsåsen och toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter, tills cannellonin fått fin färg.
 
Sallad:
  1. Blanda ihop isbergssallad, gurka, tomat, rödlök, paprika och mozzarella.
  2. Färdigt.  
 
Sparris
  1. Skär bort de hårda nedre delarna. 
  2. Stek i smör tills de får en fin färg. 
  3. Färdigt. 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Mat | |
Upp